Foto’s St. Anton

Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen:

[pe2-gallery album=”aHR0cDovL3BpY2FzYXdlYi5nb29nbGUuY29tL2RhdGEvZmVlZC9iYXNlL3VzZXIvMTA0NDkzMzY0NTI0NjEwNDUyMTI4L2FsYnVtaWQvNTc4Njk3NjczMzU3NzQyNjY4OT9hbHQ9cnNzJmFtcDtobD1lbl9VUyZraW5kPXBob3Rv”]

Après-ski St. Anton: Krazy Kanguruh

Op wintersporters.nl staat een heel stuk over de Krazy Kanguruh in St. Anton. De andere après-ski bar, waar we (jammer genoeg?) niet van hebben genoten afgelopen keer. Misschien de volgende keer toch even proberen?

“De Krazy Kanguru is wat mij betreft ‘dè’ Après-skibar van Ski-Arlberg. De ‘KK’ trekt zoals de naam al doet vermoeden een behoorlijk internationaal publiek. Het wemelt er van verschillende nationaliteiten en dat maakt het een gezellige boel!
Lees verder

Foto’s op Dropbox

Het was super!!! Wil je het allemaal nog een keer beleven, dan kan dat via onze Dropbox folder. Heb je hem al gezien? Als je geen toegang hebt, dan moet je Reynold even vragen om toegang te krijgen. Als je zelf nog foto’s of filmpjes hebt kun je die ook in de folder zetten.

St. Anton - groepsfoto

St. Anton – groepsfoto, lekker après-ski buiten

Skitocht Der Weisse Ring – Lech/Zürs

Er zijn skitochten in de Alpen die je gewoon geskied moet hebben. Vanwege de historie, de afstand, de naam of gewoon omdat het een prachtige route is. Snowplaza heeft de mooiste skitochten in de Alpen op een rijtje gezet. Natuurlijk ontbreken tochten als Der Weisse Ring, De Sella Ronda en de Königstour niet.

Der Weisse Ring – Lech/Zürs
Der Weisse Ring is een 22 kilometer lange skitocht met meer dan 5000 hoogtemeters door het skigebied van Lech en Zürs. De toch is uitstekend uitgepijld waardoor je op meerdere punten de route kunt beginnen. Officieel start de tocht onderaan de Rüflikopf in Lech om vervolgens via de Hexenboden en Madloch af te dalen richting Zürs. Aan de overzijde van het dal pak je de Zugerbergbahn richting de top van de Kriegerhorn. Via een heerlijke blauwe skipiste die langs Oberlech loopt, ski je terug naar het koninklijke dorp. De tocht bestaat uit rode en blauwe afdalingen en is voor vrijwel alle skiërs prima te doen. Eén keer per jaar wordt de Weisse Ring afgelegd als skirace, het record staat op een indrukwekkende 44 minuten en 35 seconden.

bron: Snowplaza

Er is ook een speciale App voor Der Weisse Ring (Android, iPhone en Blackberry). Zie ook de website http://www.derweissering.at/

Après-ski in St. Anton – een overzicht

De Après ski in St Anton is legendarisch, dat moet je meegemaakt hebben. Alleen Ischgl heeft wellicht een betere après ski dan St Anton. Maar de après ski in St Anton is veel unieker, daar een groot deel van de après ski plaatsvindt op de piste boven het dorp en men nog via een blauwe piste af moet dalen naar het dal. Waar moet je zijn?

De Après ski begint in de Sennhütte, al jaren vinden daar optredens van de one man show van Didi Diesel plaats. De blauwe dalafdaling volgen, dan kom je er vanzelf langs.

Na de Sennhütte, ski je nog een stukje verder en volg je de borden naar de volgende après ski oase Krazy Kanguruh. In vroeger tijden was de Krazy Kanguruh dè après ski tent van de wereld. Sinds de komst van de Mooserwirt zijn ze die positie kwijt geraakt, maar desalniettemin is het zeker een bezoekje waard. Vorig jaar is de Krazy Kanguruh in andere handen gekomen. Het was in handen van een Zweeds/Australisch koppel, maar nu is Mario Matt eigenaar. Mario Matt is een (lokale) ski-held. Dit heeft overigens alleen maar voor meer gezelligheid gezorgd. Nog steeds vind je hier veel Scandinaviers, engelsen en wat Nederlanders.

Aan de Krazy Kanguruh vast, zit TAPS. In vroeger tijden bekend als een ideale zon stek met een uitstekend terras. Dat terras is er nog steeds, maar tegenwoordig is TAPS uitgbereid en eigenlijk ook een après ski gelegenheid geworden, met een DJ en een (mini) dansvloer. Twee après ski gelegenheden in één, wat wil je nog meer? Nou euh Mooserwirt…

Mooserwirt daarvan is er maar één in de wereld. De Mooserwirt heeft de op 3 na hoogste bieromzet van Oostenrijk in de winter en dat merk je! Het is er altijd druk, het hele seizoen. DJ Gerhard draait er al sinds jaar en dag zijn plaatjes. Iedere dag om 16 uur gaan de rolluiken (automatisch) dicht, dan wordt het donker en begint DJ Gerhard met “The Final Countdown”. Dan gaat het feest beginnen. Europop, schlagers, Nederlandstalig, het komt allemaal voorbij. Apres ski bij Mooserwirt. Dat moet je meegemaakt hebben. Zorg dat je op tijd ben, voor de beste plek!

Wil je thuis de Mooserwirt nabouwen, dan kun je hier het Mooserwirt liedje downloaden van DJ Gerhard. Geniet van de Mooserwirt, het duurt tot ongeveer 20.00 uur. Dan moet iedereen eruit. Naar het dal wel te verstaan, want je zit nog steeds boven het dorp. Zelfs de beste skiërs, zie je nu heel erg stuntelen om naar beneden te komen. Erg leuk om te zien. (er is ook een autoweg/voetpad naar beneden overigens).

Beneden aangekomen, kun je verder gaan in die andere Scandinavische oase de: ANTON Bar. Niet te missen, tegenover Galzigbahn. Of je loopt verder het dorp in, waar je tegen de Postkeller aanloopt, waar het in het hoogseizoen ook altijd gezellig is tijdens de après ski. In het naseizoen, is de Postkeller tot 21 uur ‘s avonds gesloten, maar naast de Postkeller zit Picadylly en deze is wel open.

En voor de liefhebbers: het goedkoopste bier in St Anton is nog altijd te vinden in “Scotty’s” een pizzeria/bar. Goede tweede is de Funky Chicken. Te vinden in de dorpsstraat. De Funky Chicken heeft veel burgers en bier tegen billijke prijzen. ’s nachts wordt de Funky Chicken een grote bar, met veel snowboard films en snowboard muziek.

Voor de britpop liefhebbers, ga eens langs bij Cuba Bar. Hier komen veel Engelsen. Wil je ‘s nachts nog door, dan zijn daar de Postkeller en Kandahar bij uitstek geschikt voor.